Gedragstherapie

Wanneer schakel je een gedragstherapeut in? Wanneer de hond probleemgedrag vertoont!
Een eigenaar zelf kan alleen bepalen wanneer er sprake is van probleemgedrag. Uitvallen naar andere honden of mensen, of juist angst voor vreemde geluiden of voorwerpen, niet alleen thuis kunnen zijn, onzindelijkheid, enz.. Het klinkt zo beladen om een therapeut in te schakelen als je een probleem hebt met je hond. Maar dat is helemaal niet nodig. Het is juist fijn voor zowel baas als hond om tot een oplossing te komen zodat jullie weer samen plezier kunnen hebben.

Ik komt voor een consult aan huis. Het is altijd beter om de hond in zijn eigen omgeving te observeren. De meeste problemen zijn ook vaak in de voor de hond bekende omgeving. Tijdens dit consult wordt er een uitgebreid vraaggesprek gehouden, observaties van de hond gedaan en eventueel diverse testen gedaan die nodig zijn om een goede diagnose te kunnen stellen. Een consult duurt gemiddeld 1,5 uur. Aan het einde van het gesprek zal de tijd worden genomen om het advies uit te leggen zodat baas en hond aan de slag kunnen.
De therapie die opgemaakt wordt krijgt de eigenaar binnen een week toegestuurd zodat deze aan de hand daarvan met de hond aan de slag kan. Ongeveer 3 weken na het consult laat de eigenaar weten hoe de therapie loopt en of er eventueel een vervolgafspraak gemaakt moet worden of aanpassingen gedaan moeten worden in de therapie. Uiteraard kan de eigenaar altijd bellen voor vragen of problemen!

Gedragstherapie houdt een intensieve begeleiding in en een uitgebreid plan van aanpak waarin alles staat beschreven. Er wordt gezocht naar de oorzaak van het probleemgedrag en niet alleen het bestrijden van de symptomen. Iedere hond is anders en daarom krijgt een eigenaar een speciaal op maat gemaakte therapie. Een hond reageert vaak goed en snel op een hondvriendelijke therapie. Zodra de eigenaar begrijpt waar hij mee te maken heeft en regels en duidelijkheid naar de hond geeft, kan de hond zich ontspannen waardoor een hoop problemen opgelost kunnen worden.

Kosten consult: €125,= (incl reiskosten binnen de Noordoostpolder)