Sporten / Recreatie

Het is heerlijk om met je hond lekker bezig te zijn! Na onze basis gehoorzaamheid II is het mogelijk om ook bezig te blijven met je hond! Gelukkig zijn er een hoop honden die dagelijks lekker een flinke dosis energie kwijt kunnen in een lange wandeling. Maar een hond heeft meer nodig dan alleen maar zijn dagelijkse ommetje in de buurt en het bos. Het is heel fijn voor de hond om één maal per week even lekker alleen met de baas op stap te zijn en vooral mentaal bezig te zijn. Bij ons is het niet nodig om op hoog landelijk niveau bezig te zijn en wedstrijden te lopen. Het gaat vooral om lekker en gezellig met je hond bezig te zijn! Alle sporten zijn dus op recreatief niveau. Diverse takken van sport zijn bij ons mogelijk om te volgen.

CombiFun
Dit is een vorm van training waarin een combinatie is gemaakt van de verschillende sporten. Deze sport bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk een Rally-O parcours waarbij we toch bezig kunnen blijven met het appèl, balans en coördinatie, hoopers, behendigheid en hersenwerk en/of tricks & trucks. Iedere week een ander onderdeel, en soms mooi samengevoegd. Een unieke manier om lekker met de hond bezig te zijn en te blijven, waar plezier en appèl heel duidelijk samen blijken te gaan!

 

 

 

 

 

Hoopers
Hoopers is dé nieuwe hondensport in Nederland. Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Dat betekent dat vrijwel elke hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke handler kan dit doen. De hindernissen bij Hoopers zijn allemaal laag bij de grond om de belasting voor de hond zo minimaal mogelijk te houden. Er wordt gewerkt met Hoopers, tonnen en tunnels. Uiteindelijk kunnen de aangeleerde vaardigheden om de hindernissen te nemen worden gekoppeld in een parcours. Dan wordt er voor de hond een positie aangegeven, waar vanuit de hond dient te starten en een vaste positie voor de handler, die de hond vanuit die positie over het parcours dirigeert met stem- en handaanwijzingen.

 

 

 

 

 

Rally-O
Rally-O is een nieuwe en populaire hondensport die overgevlogen is vanuit de USA. Bij Rally-O is het de bedoeling om met de hond al volgend een parcours te lopen. Dit parcours bestaat uit verschillende oefeningen. Dit parcours wordt ontworpen uit meer dan 60 verschillende oefeningen, dus ieder parcours dat gelopen wordt is weer anders. Een vrolijke en mooie manier om lekker bezig te zijn met je hond en toch op een ontspannen manier aan het appèl te werken!

 

 

 

 

 

 

Apporteertraining
Dit is een hondensport waarbij een combinatie van gehoorzaamheid, de wil om te werken voor de baas, doorzettingsvermogen en intelligentie van de hond samen komen. Niet alleen het halen en brengen van een dummy, maar ook het zoeken ernaar, het terugbrengen over diverse hindernissen, afleidingen, het op afstand sturen en nog veel meer. Een leuke sport voor de actieve baas en hond! Ook baasjes die tegen problemen aanlopen bij de KNJV trainingen zijn van harte welkom!