Sporten / Recreatie

Het is heerlijk om met je hond lekker bezig te zijn! Na onze Basistrainingen is het mogelijk om lekker bezig te blijven met je hond. Gelukkig zijn er een hoop honden die dagelijks lekker een flinke dosis energie kwijt kunnen in een lange wandeling. Maar een hond heeft meer nodig dan alleen maar zijn dagelijkse ommetje in de buurt en het bos. Het is heel fijn voor de hond om bv 1x per week even lekker alleen met de baas op stap te zijn en vooral mentaal bezig te zijn. Bij ons is het niet nodig om op hoog landelijk niveau bezig te zijn en wedstrijden te lopen. Het gaat vooral om lekker en gezellig met je hond bezig zijn, alle sporten zijn dus op recreatief niveau. Diverse takken van sport zijn mogelijk om te volgen bij ons. 

CombiFun
Dit is onze meest populaire training en bekend in de verre omgeving van de hondenschool! Een vorm van training waarin een combinatie is gemaakt van de verschillende sporten. Deze sport bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk een Rally-O parcours waarbij we toch bezig kunnen blijven met het appèl, Balans en Coördinatie, Hoopers, Behendigheid, Braintraining en/of Tricks & Trucks. Iedere les een ander onderdeel, en soms mooi samengevoegd. Een unieke manier om lekker met de hond bezig te zijn en te blijven, waar plezier en appèl heel duidelijk samen blijken te gaan!
Aantal lessen: 10 lessen
Start lessen: in overleg instroom
Kosten: €  125,=

Klik hier om je in te schrijven

 

Hoopers
Hoopers is dé nieuwe hondensport in Nederland. Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De lage hindernissen zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Dat betekent dat vrijwel elke hond kan meedoen met deze sport en ook vrijwel elke handler kan dit doen. De hindernissen bij Hoopers zijn allemaal laag bij de grond om de belasting voor de hond zo minimaal mogelijk te houden. Er wordt gewerkt met Hoopers, tonnen en tunnels. Uiteindelijk kunnen de aangeleerde vaardigheden om de hindernissen te nemen worden gekoppeld in een parcours. Dan wordt er voor de hond een positie aangegeven, waar vanuit de hond dient te starten en een vaste positie voor de handler, die de hond vanuit die positie over het parcours dirigeert met stem- en handaanwijzingen.
Aantal lessen: 10 lessen
Start lessen: in overleg instroom
Kosten: €  125,=

Klik hier om je in te schrijven

CombiSport
Bij de CombiSport groepen is er iets meer actie, maar vooral veel afwisseling! Het is een combinatie van Hoopers, Behendigheid, Balans en Coördinatie en Rally-O. Gehoorzaamheid uit bv de DogDance oefeningen, tunnels en hoopers, kisten, krukjes, van snelheid naar rust. Alles komt hier aan bod en is erg leuk voor de actieve baas en hond! Iedere les komen er uit alle takken van deze sporten onderdelen naar voren die we gaan behandelen, waarna we aan het eind een compleet parcrous met de hond gaan lopen. Leuke afwisselende sport om met je hond te doen!
Aantal lessen: 10 lessen
Start lessen: in overleg instroom
Kosten: €  125,=

Klik hier om je in te schrijven

Rally-O
Rally-O is een populaire hondensport die overgevlogen is vanuit de USA. Bij Rally-O is het de bedoeling om met de hond al volgend een parcours te lopen. Dit parcours bestaat uit verschillende oefeningen. Dit parcours wordt ontworpen uit meer dan 60 verschillende oefeningen, dus ieder parcours dat gelopen wordt is weer anders. Een vrolijke en mooie manier om lekker bezig te zijn met je hond en toch op een ontspannen manier aan het appèl te werken. Het gáat hier niet om strakke gehoorzaamheid, maar om een leuk parcours waarbij de hond voor langere tijd goed geconcentreerd moet blijven. Ook zullen er verschillende onderdelen uit bv Hoopers of Behendigheid in de (iedere week andere!) parcours voorkomen.
Aantal lessen: 10 lessen
Start lessen: in overleg instroom
Kosten: €  125,=

Klik hier om je in te schrijven

 

Apporteertraining
Dit is een hondensport waarbij een combinatie van gehoorzaamheid, de wil om te werken voor de baas, doorzettingsvermogen en intelligentie van de hond samen komen. Niet alleen het halen en brengen van een dummy, maar ook het zoeken ernaar, het terugbrengen over diverse hindernissen, afleidingen, het op afstand sturen en nog veel meer. Een leuke sport voor de actieve baas en hond! Ook baasjes die tegen problemen aanlopen zoals problemen met apporterenn, steadyness of hardheid in de bek, schotangst, zijn van harte welkom!
Aantal lessen: 10 lessen
Start lessen: in overleg instroom
Kosten: €  125,=

Klik hier om je in te schrijven

Detectie training
Bij detectie leer je de hond een bepaalde geur te zoeken en deze op een juiste manier aan te wijzen dmv een aangeleerde handeling. De nieuw aan te leren geur kan van alles zijn, maar wordt in overleg met de trainer en eigenaar samen bepaald. Voorbeeld zijn: steranijs, kruidnagel of vanille. Detectie wordt gegeven in een 1 op 1 setting waardoor je heel intensief aan het samenwerken bent. Het is uitermate geschikt voor honden die moeite hebben met andere honden in een groepstraining. Door het mogen werken met hun neus bouwt een hond enorm veel zelfvertrouwen op. Daarnaast is het ook fysiek een niet belastende sport en daardoor ook veilig voor jonge opgroeiende honden of honden met bv een blessure. Dit maakt het een sport voor praktisch alle soorten honden: groot, klein, jong, oud, sociaal of onzeker. 
Aantal lessen: privelessen in overleg in te plannen
Start lessen: in overleg 
Duur lessen: 30 minuten per les 
Kosten: €  27,50 per les

Klik hier om je in te schrijven