Voorstellen

Het team van Kynologisch Advies Centrum bestaat uit diverse Instructeurs, aspirant trainers en regelmatig nieuwe stagiaires. De vaste instructeurs stellen zich hieronder voor. Alle instructeurs en aspirant trainers volgen dezelfde lijn: maatwerk voor baas en hond, zodat er een goede samenwerking ontstaat en een vertrouwensband waardoor de hond graag voor en vooral mét zijn baas aan het werk wil!

 


Yvonne Bugel-Jansen

Eigenaar – Kynologisch Gedragstherapeut – Instructeur

Mijn naam is Yvonne Bugel-Jansen en eigenaar van Kynologisch Advies Centrum Dog Eyes. Ik 
ben in het gelukkige bezit van een aantal Labradors waar we zo nu en dan een nestje mee fokken. Na bijna 10 jaar les gegeven te hebben in de jachthondenwereld besloot ik dat het tijd werd om mijn eigen hondenschool op te zetten. Dit werd in 2010 in Nagele een feit en onstond mijn bedrijf “Kynologisch Advies Centrum Dog Eyes”. Ik verzorg groeps- en privé trainingen, ik kom voor gedragstherapie consulten aan huis en we hebben een webshop in natuurlijke gezonde hondensnacks onder Dog Eyes Snacks. Het belangrijkste vind ik dat mensen bezig zijn met hun hond om op die manier een mooie band op te bouwen met elkaar. Wederzijds vertrouwen, plezier hebben, samenwerken en het begrijpen van de hond zijn daarvoor in mijn ogen de beste ingrediënten.
Na het behalen van mijn opleidingen tot Kynologisch instructeur en Kynologisch gedragstherapeut in Barneveld in 2003 heb ik nog heel wat workshops, lezingen en cursussen gevolgd op het gebied van hondengedrag. Onder andere Canine Fitness (Elma Bakker/Brigitte van Gestel), Hersenwerk voor Honden voor Professionals (HvH), Tricks & Trucks (Brigitte van Gestel), de opleiding Homeopathie voor Dieren en inmiddels ben ik ook erkend ABC-instructeur (Hermina Stout). Ieder jaar zorg ik ervoor dat ik weer bijgescholing volg, zodat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag.
Sinds eind 2017 ben ik ook erkend en lid van “Apdt-Bene”. Dit staat voor “Association of Pet Dog Trainers”. Een organisatie opgericht door John Fisher om een kwaliteitsgarantie te bieden aan eigenaren die met hun hond een cursus willen volgen. Het doel van de vereniging is het gebruik van effectieve, hondvriendelijke, ondwangmatige, pijnvrije en beloningsgerichte technieken binnen hondentraining te bevorderen.
Mijn passie is niet alleen het werken met honden, maar vooral ook het werken met mensen. De verbinding vinden tussen hond en baas en ze daar dan bewust van maken is waarom ik mijn vak zo graag uitvoer. Ik hoop nog vele baasjes te kunnen helpen om een goede band met hun hond op te bouwen zodat ze samen vooral plezier kunnen hebben!


Margreet Hoogendoorn-Terpstra

Instructeur

Mijn naam is Margreet Hoogendoorn-Terpstra. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Zelf hebben we een aantal labradors en zo af en toe fokken wij een nestje. Verder hebben we momenteel 3 paarden en nog 3 katten. In 2001 ben ik begonnen met les geven op een hondenschool. Eerst de Agility (behendigheid) training, daarna puppytraining en diverse gehoorzaamheids-cursussen. Inmiddels heb ik ook de opleiding gevolgd voor Hoopers instructuur.

In 2014 ben ik bij Yvonne terecht gekomen om te trainen met mijn oudste hond Tessa. Na enige tijd ben ik gevraagd om te komen helpen bij de puppytraining, wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Inmiddels geef ik ook alle andere disciplines zoals Hoopers, Sport en Basis Gehoorzaamheid op de hondenschool en doe dat met veel plezier. 


Marjolein Hidinga-vd Berk

Assistent-trainer

Mijn 
naam is Marjolein Hiddinga-van den Berk. Ik ben getrouwd met Marc en samen hebben wij 3 kinderen. Ruim 15 jaar geleden zijn wij met onze eerste Labrador Timber bij Yvonne terecht gekomen voor hondentraining. Al deze jaren ben ik blijven trainen en ik heb hierbij veel mogen leren van Yvonne en van mijn eigen honden. 

Naast het feit dat we nog steeds met onze twee hondjes trainen, assisteer ik graag bij de lessen. De puppytraining, Rally-O, balanstraining en hersenwerk zijn hierbij favoriet. 

Rosanne Breukel-Snuverink
Assistent-trainer / Instructeur Dierenartstraining

Mijn naam is Rosanne Breukel-Snuverink, getrouwd en trotse mama van 2 zonen. In 2011 ben ik in contact gekomen met Yvonne vanuit mijn werk als paraveterinair op de Dierenkliniek. Samen met mijn Vizsla “Diesel” ben ik begonnen met trainen bij de hondenschool bij de Apporteer/Jachttraining. 

Na een tijdje werd ik gevraagd om bij de puppytraining te komen helpen. Naast de reguliere oefeningen bij de pups zijn we ook gestart met wat dierenartsoefeningen. De reden waarom we hiermee zijn begonnen is dat we steeds meer honden zien die veel stress en angst vertonen bij de dierenarts.  Door middel van diverse nascholingen hebben we de oefeningen uit kunnen breiden tot een brede dierenartstraining. We willen de eigenaren met de pupjes, maar ook zeker met de oudere honden, zo goed mogelijk voorbereiden op een bezoek aan de dierenarts.