Voorstellen

Team Dog Eyes:
Het team van Kynologisch Advies Centrum bestaat uit diverse Instructeurs, assistent trainers en regelmatig nieuwe stagiaires. Alle instructeurs en assistenten volgen dezelfde lijn: maatwerk voor baas en hond, zodat er een goede samenwerking ontstaat en een vertrouwensband waardoor de hond graag voor en vooral mét zijn baas aan het werk wil! Samen hopen wij vele baasjes en hondjes te kunnen helpen om lekker met ze aan de slag te gaan op een leuke, mooie en vriendelijke manier! 

Yvonne Bugel-Jansen
Eigenaar – Kynologisch Gedragstherapeut – Instructeur
info@dogeyes.nl

Mijn naam is Yvonne Bugel-Jansen en eigenaar van Kynologisch Advies Centrum Dog Eyes. Ik
ben in het gelukkige bezit van een aantal Labradors waar we zo nu en dan een nestje mee fokken. Na bijna 10 jaar les gegeven te hebben in de jachthondenwereld besloot ik dat het tijd werd om mijn eigen hondenschool op te zetten. Dit werd in 2010 in Nagele een feit en zo ontstond mijn bedrijf “Kynologisch Advies Centrum Dog Eyes”. Mijn werk is zeer uiteenlopend: Ik verzorg diverse groepstrainingen voor alle leeftijden (opvoeding en diverse sporten), ik kom voor gedragsconsulten en privélessen aan huis. Men kan bij mij voor (coachings)wandelingen terecht waarin we kijken hoe we onszelf kunnen ontwikkelen met behulp van je hond. En als mooie aanvulling op de hondenschool hebben we een webshop in natuurlijke gezonde hondensnacks en voeding onder de naam “Dog Eyes Snacks“. Ook werd ik ingehuurd op zzp-basis als psychosociale hulphondentrainer. Dit werk lag mij zo goed dat ik, samen met collega Ilja Mulder, begin 2024 gestart ben met Dog Eyes Teams. Het begeleiden van Teams naar meer zelfstandigheid samen met hun hond.

Mijn passie is niet alleen het werken met honden, maar vooral het werken met mensen. De verbinding vinden tussen baas en hond en ze daar dan bewust van maken is waarom ik mijn vak zo graag uitvoer. Je krijgt wat je geeft: we kijken naar gedrag en wat je eigen gedrag doet bij de hond. Dit zorgt ervoor dat we meer over onszelf kunnen leren en ons goed kunt ontwikkelen als mens. We gaan regelmatig met elkaar in gesprek en hoop ik dat de eigen hond (maar ook een “geleende” hond behoord tot de mogelijkheden!) als een spiegel kan fungeren om ons eigen gedrag te leren inzien. Ik hoop hierdoor mensen op een reflectieve manier zichzelf te ontwikkelen.
Na het behalen van mijn opleidingen tot Kynologisch instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut in Barneveld in 2003 heb ik nog heel wat workshops, lezingen, cursussen en (wetenschappelijk onderbouwde) jaarlijkse bijscholingen gevolgd op het gebied van (honden)gedrag. Ik ben erkend ABC-instructeur (Hermina Stout). Maar ook Canine Fitness, Hersenwerk voor Honden voor Professionals, Tricks & Trucks, de opleiding Homeopathie voor Dieren, de cursus Angst voor honden en het Honden en Kattenb esluit. Ieder jaar zorg ik ervoor dat ik diverse bijscholing volg, zodat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen op het gebied van (honden)gedrag. Wij zijn erkend stagebedrijf bij het SBB en hierdoor heb ik inmiddels heel wat stagiaires op weg mogen helpen in hun opleidingen. Op verschillende locaties bij dierenartsen en hondenscholen geef ik lezingen, presentaties en workshops. Tevens ben ik regelmatig als gastdocent bij het MBO praktijkonderwijs om diverse lessen te verzorgen. Sinds eind 2016 ben ik erkend lid van “Apdt-Bene”.
Opvoeding en training is een wezenlijk verschil en ik leg mijn cursisten dat graag met wat humor en veel geduld uit. Begrip voor het gedrag van de hond en hoe we het beste ze hierin kunnen begeleiden vind ik erg belangrijk. Het belangrijkste in mijn werk vind ik dat mensen bezig zijn met hun hond om op die manier een mooie band op te bouwen met elkaar. Wederzijds vertrouwen, bewustwording van zichzelf, plezier hebben, samenwerken en het begrijpen van de hond zijn daarvoor in mijn ogen de beste ingrediënten. Ik hoop jullie graag te begeleiden in een ontwikkeling van jezelf en naar een (nog) betere band met je hond.

Margreet Hoogendoorn-Terpstra
Instructeur
margreet@dogeyes.nl
Mijn naam is Margreet Hoogendoorn-Terpstra. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Zelf hebben we een aantal labradors en zo af en toe fokken wij een nestje. Verder hebben we momenteel 3 paarden en nog 3 katten. In 2001 ben ik begonnen met les geven op een hondenschool en heb ik mijn instructeurs-opleiding gedaan. Eerst  gestart met Agility (behendigheid) training, daarna puppytraining en diverse gehoorzaamheids-cursussen. Inmiddels heb ik ook de opleiding gevolgd voor Hoopers instructeur en deze met succes afgerond.
Toen ik in de Noordoostpolder kwam wonen ben ik een uitlaatservice en opvang begonnen onder de naam van Dogs Time waar ik vele wandelingen maak met allerlei verschillende honden. Ook heb ik een webshop in diverse hondenartikelen Dogs Time Toys.
In 2014 ben ik bij Yvonne terecht gekomen om te trainen met mijn oudste hond Tessa. Na enige tijd ben ik gevraagd om te komen helpen bij de puppytraining, wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en geef ik ook alle andere disciplines zoals Hoopers, Sport en Basis Gehoorzaamheid op de hondenschool en doe dat met veel plezier. Hopelijk zie ik jullie een keer op de hondenschool!

Nicole van der Windt
Instructeur
nicole@dogeyes.nl
Mijn naam is Nicole en ik woon in Bergschenhoek en heb twee lieve bruine labradors. In 2019 heb ik mijn opleiding tot kynologisch instructeur afgerond aan de Martin Gaus Academie. In dat jaar ben ik ook begonnen met lesgeven. Mijn jongste hond, Jackie, is gefokt door Yvonne en zo ben ik bij haar op de hondenschool terecht gekomen om zelf te trainen. De ongedwongen sfeer en manier van lesgeven sprak me erg aan en in 2021 heb ik me aangesloten bij het team van Dog Eyes.
Samen met een gezellig en kundig team van assistentes geef ik de hondjes (en eigenaren) uit de Basisgroepen les op zaterdagochtend. Doordeweeks ben ik werkzaam bij de Hotelschool Den Haag als instructeur Rooms Dvision. Tevens werk ik een dag in de week als trimster bij een trimsalon in Zoetermeer. Dus wie vragen heeft over de vachtverzorging van zijn of haar hond mag deze altijd aan mij stellen!

Ilja Mulder
Instructeur
ilja@dogeyes.nl
Mijn naam is Ilja Mulder, ik woon in Assen en mag mijn huis delen met koningspoedel Bowie van 10 jaar en Labrador puppy Faya.
Van kleins af aan hou ik al heel erg van dieren en met name honden. Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik een hond vroeg voor mijn verjaardag, maar helaas kreeg ik die nooit van mijn ouders. Gelukkig hadden we veel buurhonden die ik mocht uitlaten en trainen. Omdat ik al snel doorhad dat ik verder wilde met het werken met honden heb ik in 2016 mijn instructeursopleiding behaald aan de Martin Gaus Academie. Na deze opleiding ben ik de specialisatie tot blindengeleidehondeninstructeur gaan doen. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat vooral de interactie tussen mens en dier mij enorm boeide.
Yvonne en ik kennen elkaar vanuit de hulphondenschool Hond-Kat waar we beide voor werken en toen ik mijn pup Faya kreeg wilde ik graag op de hondenschool van Yvonne gaan trainen. De ongedwongen gezellige sfeer en de kundige begeleiding spraken mij enorm aan. Van het een kwam het ander en na wat goede gesprekken ontstond het idee dat ik zelf ook lessen ga geven op de hondenschool in Nagele. Iets wat ik superleuk vind om te gaan doen! Ik hoop jullie dan ook snel te mogen ontmoeten op de hondenschool!

Marnella Maarssen
Assistent-trainer
marnella@dogeyes.nl

Mijn naam is Marnella, ik ben getrouwd en woon met mijn man en 2 honden heel fijn in de NOP. Wij hebben een Boerboel geboren in oktober 2018 en een Australian Shepherd geboren in oktober 2020. Ik ben gestart met de lessen bij Dog Eyes en ben er niet meer weg gegaan. Tijdens de lessen met mijn Boerboel bleek dat ik graag meer wilde trainen met een hond die daar meer voor weggelegd is, dus vandaar dat de keuze viel op een Aussie.
Omdat het trainen en de lessen zo ontzettend leuk zijn, ben ik bij Yvonne gestart met de interne opleiding tot (assistent) instructeur in januari 2021.
Buiten mijn liefde voor honden en het buitenleven geniet ik ook van lezen en spelletjes spelen. Ik werk 4 dagen als gezinsbehandelaar in de GGZ, dus over ‘gedrag’ weet ik wel het één en ander. Deze kennis wil ik graag combineren tijdens het assisteren op de hondenschool. Daarnaast ligt mijn interesse bij het helpen van mensen met een angst voor honden en geniet ik van 1 op 1 begeleiding geven. Ik let vaak op de interactie tussen mens en hond en hoop die op een goede manier te kunnen beïnvloeden. Mijn passie is om te werken met mensen, kinderen, gezinnen en honden. Ik hoop jullie vooral te kunnen helpen en ondersteunen in het opbouwen van een fijne band met je hond. Ik heb er heel veel zin in om jullie tegen te komen bij Dog Eyes.

Anna vd Brink
Assistant-trainer
anna@dogeyes.nl

Mijn naam is Anna van den Brink en ik ben 17 jaar oud. Op dit moment zit ik op het Ichthus college in Kampen, in de vijfde klas van de Havo. In de toekomst hoop ik een opleiding met dieren te gaan doen. Ik ben dol op dieren, met name honden en schapen. Wij hebben thuis twee maltezer honden van 7 en 3 jaar oud en ik heb zelf twee schapen en drie lammetjes.
Sinds een aantal jaren volgen wij lessen bij de hondenschool van Yvonne. Hierdoor ben ik erachter gekomen hoe leuk ik het vind om met honden te trainen. Ik volg met veel plezier de interne opleiding bij Yvonne en ik hoop jullie in de toekomst in de lessen te ontmoeten.

Karin Herben
Assistent-trainer
karin@dogeyes.nl

Mijn naam is Karin Herben en 64 jaar oud. Ik ben getrouwd en samen hebben wij 4 kinderen en zijn wij grootouders van 3 kleinkinderen tussen 1 en 7 jaar. Sinds 4 jaar wonen wij met veel plezier aan de buitenweg bij Nagele. Voor Maylo kwam, was er eerst een Collie en toen een Flatcoated Retriever. Beide zijn ongeveer 11-12 jaar geworden en zijn samen met onze kinderen oud geworden.
Sinds een aantal jaar volg ik een cursus met mijn hond Maylo bij Yvonne. Maylo was al bijna 3 jaar toen hij bij ons kwam en had het nodige meegemaakt. Samen met Yvonne probeer ik de band met Maylo te vergroten en te verstevigen. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer, maar we doen ons best.
Tijdens een van de (privé-)lessen met Yvonne vroeg Yvonne of ik interesse had een opleiding bij haar te volgen als (aspirant)trainer. Of ik dat zou willen…… Wow, dat zou een oude droom zijn die uitkomt. JA IK WIL! Of ik het wel zou kunnen, die vraag kwam pas later. Nu ben ik met (vervroegd) pensioen en heb lekker veel tijd. Om die reden heb ik ook de tijd om Yvonne te kunnen en willen helpen met alles wat met Dog Eyes te maken heeft.