Voorstellen

Team Dog Eyes:
Het team van Kynologisch Advies Centrum bestaat uit diverse Instructeurs, Assistent trainers en regelmatig nieuwe stagiaires. De vaste instructeurs stellen zich hieronder voor. Alle instructeurs en assistenten volgen dezelfde lijn: maatwerk voor baas en hond, zodat er een goede samenwerking ontstaat en een vertrouwensband waardoor de hond graag voor en vooral mét zijn baas aan het werk wil!
Samen hopen wij vele baasjes en hondjes te kunnen helpen om lekker met ze aan de slag te gaan op een leuke, mooie, vriendelijke manier!

Yvonne Bugel-Jansen
Eigenaar – Kynologisch Gedragstherapeut – Instructeur

Mijn naam is Yvonne Bugel-Jansen en eigenaar van Kynologisch Advies Centrum Dog Eyes. Ik
ben in het gelukkige bezit van een aantal Labradors waar we zo nu en dan een nestje mee fokken. Na bijna 10 jaar les gegeven te hebben in de jachthondenwereld besloot ik dat het tijd werd om mijn eigen hondenschool op te zetten. Dit werd in 2010 in Nagele een feit en zo ontstond mijn bedrijf “Kynologisch Advies Centrum Dog Eyes”. Ik verzorg groeps- en privé trainingen, ik kom voor gedragstherapie consulten aan huis en we hebben een webshop in natuurlijke gezonde hondensnacks onder Dog Eyes Snacks. Het belangrijkste vind ik dat mensen bezig zijn met hun hond om op die manier een mooie band op te bouwen met elkaar. Wederzijds vertrouwen, plezier hebben, samenwerken en het begrijpen van de hond zijn daarvoor in mijn ogen de beste ingrediënten.
Mijn passie is niet alleen het werken met honden, maar vooral ook het werken met mensen. De verbinding vinden tussen hond en baas en ze daar dan bewust van maken is waarom ik mijn vak zo graag uitvoer. Ik hoop nog vele baasjes te kunnen helpen om een goede band met hun hond op te bouwen zodat ze samen vooral plezier kunnen hebben!
Na het behalen van mijn opleidingen tot Kynologisch instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut in Barneveld in 2003 heb ik nog heel wat workshops, lezingen en cursussen gevolgd op het gebied van hondengedrag. Onder andere Canine Fitness (Elma Bakker/Brigitte van Gestel), Hersenwerk voor Honden voor Professionals (HvH), Tricks & Trucks (Brigitte van Gestel), de opleiding Homeopathie voor Dieren en inmiddels ben ik ook erkend ABC-instructeur (Hermina Stout). Ieder jaar zorg ik ervoor dat ik weer bijgescholing volg, zodat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag. Ook heb ik inmiddels heel wat stagiaires op weg mogen helpen en op diverse locaties (dierenartsen, scholen, hondenscholen) lezingen en workshops mogen verzorgen.  
Sinds eind 2017 ben ik ook erkend en lid van “Apdt-Bene”. Dit staat voor “Association of Pet Dog Trainers”. Een organisatie opgericht door John Fisher om een kwaliteitsgarantie te bieden aan eigenaren die met hun hond een cursus willen volgen. Het doel van de vereniging is het gebruik van effectieve, hondvriendelijke, ondwangmatige, pijnvrije en beloningsgerichte technieken binnen hondentraining te bevorderen.

Margreet Hoogendoorn-Terpstra
Instructeur

Mijn naam is Margreet Hoogendoorn-Terpstra. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Zelf hebben we een aantal labradors en zo af en toe fokken wij een nestje. Verder hebben we momenteel 3 paarden en nog 3 katten. In 2001 ben ik begonnen met les geven op een hondenschool. Eerst  Agility (behendigheid) training, daarna puppytraining en diverse gehoorzaamheids-cursussen. Inmiddels heb ik ook de opleiding gevolgd voor Hoopers instructeur en behaald.
Toen ik in de Noordoostpolder kwam wonen ben ik een uitlaatservice en opvang begonnen onder de naam van Dogs Time waar ik vele wandeling maak met allerlei verschillende honden. Ook heb ik een webshop in diverse hondenartikelen Dogs Time Toys.
In 2014 ben ik bij Yvonne terecht gekomen om te trainen met mijn oudste hond Tessa. Na enige tijd ben ik gevraagd om te komen helpen bij de puppytraining, wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en geef ik ook alle andere disciplines zoals Hoopers, Sport en Basis Gehoorzaamheid op de hondenschool en doe dat met veel plezier. 

Marjolein Hidinga-vd Berk
Assistent-trainer

Mijn 
naam is Marjolein Hiddinga-van den Berk. Ik ben getrouwd met Marc en samen hebben wij 3 kinderen. Ruim 15 jaar geleden zijn wij met onze eerste Labrador Timber bij Yvonne terecht gekomen voor hondentraining. Al deze jaren ben ik blijven trainen en ik heb hierbij veel mogen leren van Yvonne en van mijn eigen honden.
Naast het feit dat we nog steeds met onze twee hondjes trainen, assisteer ik graag bij de lessen. De puppytraining, Rally-O, balanstraining en hersenwerk zijn hierbij favoriet. 

Rosanne Breukel-Snuverink
Assistent-trainer / Instructeur Dierenartstraining

Mijn naam is Rosanne Breukel-Snuverink, getrouwd en trotse mama van 2 zonen. In 2011 ben ik in contact gekomen met Yvonne vanuit mijn werk als paraveterinair op de Dierenkliniek. Samen met mijn Vizsla “Diesel” ben ik begonnen met trainen bij de hondenschool bij de Apporteer/Jachttraining. Na een tijdje werd ik gevraagd om bij de puppytraining te komen helpen. Naast de reguliere oefeningen bij de pups zijn we ook gestart met wat dierenartsoefeningen. De reden waarom we hiermee zijn begonnen is dat we steeds meer honden zien die veel stress en angst vertonen bij de dierenarts.  Door middel van diverse nascholingen hebben we de oefeningen uit kunnen breiden tot een brede dierenartstraining. We willen de eigenaren met de pupjes, maar ook zeker met de oudere honden, zo goed mogelijk voorbereiden op een bezoek aan de dierenarts. 

Marnella Maarssen
Assistent-trainer

Mijn naam is Marnella, ik ben getrouwd en woon met mijn man en 2 honden heel fijn in de NOP. Wij hebben een Boerboel geboren in oktober 2018 en een Australian Shepherd geboren in oktober 2020. Ik ben gestart met de lessen bij Dog Eyes en ben er niet meer weg gegaan. Tijdens de lessen met mijn Boerboel bleek dat ik graag meer wilde trainen met een hond die daar meer voor weggelegd is, dus vandaar dat de keuze viel op een Aussie.
Omdat het trainen en de lessen zo ontzettend leuk zijn, ben ik bij Yvonne gestart met de interne opleiding tot (assistent) instructeur in januari 2021.
Buiten mijn liefde voor honden en het buitenleven geniet ik ook van lezen en spelletjes spelen. Ik werk 4 dagen als gezinsbehandelaar in de GGZ, dus over ‘gedrag’ weet ik wel het één en ander. Deze kennis wil ik graag combineren tijdens het assisteren op de hondenschool. Daarnaast ligt mijn interesse bij het helpen van mensen met een angst voor honden en geniet ik van 1 op 1 begeleiding geven. Ik let vaak op de interactie tussen mens en hond en hoop die op een goede manier te kunnen beïnvloeden. Mijn passie is om te werken met mensen, kinderen, gezinnen en honden. Ik hoop jullie vooral te kunnen helpen en ondersteunen in het opbouwen van een fijne band met je hond. Ik heb er heel veel zin in om jullie tegen te komen bij Dog Eyes.

Karin Herben
Assistent-trainer

Mijn naam is Karin Herben en 64 jaar oud. Ik ben getrouwd en samen hebben wij 4 kinderen en zijn wij grootouders van 3 kleinkinderen tussen 1 en 7 jaar. Sinds 4 jaar wonen wij met veel plezier aan de buitenweg bij Nagele. Voor Maylo kwam, was er eerst een Collie en toen een Flatcoated Retriever. Beide zijn ongeveer 11-12 jaar geworden en zijn samen met onze kinderen oud geworden.
Sinds een jaar of twee volg ik een cursus met mijn hond Maylo bij Yvonne. Maylo was al bijna 3 jaar toen hij bij ons kwam en had het nodige meegemaakt. Samen met Yvonne probeer ik de band met Maylo te vergroten en te verstevigen. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer. Maar we doen ons best.
Tijdens een van de (privé-)lessen met Yvonne vroeg Yvonne of ik interesse had een opleiding bij haar te volgen als (aspirant)trainer. Of ik dat zou willen…… Wow, dat zou een oude droom zijn die uitkomt. JA IK WIL! Of ik het wel zou kunnen, die vraag kwam pas later. Nu ben ik met (vervroegd) pensioen en heb lekker veel tijd. Om die reden heb ik ook de tijd om Yvonne te kunnen en willen helpen met alles wat met Dog Eyes te maken heeft.

Anna vd Brink
Assistant-trainer

Mijn naam is Anna van den Brink en ik ben 17 jaar oud. Op dit moment zit ik op het Ichthus college in Kampen, in de vijfde klas van VWO. In de toekomst hoop ik een opleiding met dieren te gaan doen. Ik ben dol op dieren, met name honden en schapen. Wij hebben thuis twee maltezer honden van 7 en 3 jaar oud en ik heb zelf twee schapen en drie lammetjes.
Sinds 3 jaar volgen wij lessen bij de hondenschool van Yvonne. Hierdoor ben ik erachter gekomen hoe leuk ik het vind om met honden te trainen. Ik volg met veel plezier de opleiding bij Yvonne en ik hoop jullie in de toekomst in de lessen te ontmoeten.

Annet Jongenelen
Assistent-trainer
Ik ben Annet, 49 jaar, geboren en getogen in Hoofddorp met een pony, geit, herten en ganzen, maar ik mocht geen hond. Zodra het in mijn leven paste heb ik een labrador met veel zorg uitgezocht, Boet. In die tijd cursussen gevolgd met de regels van toen. Boetje werd ouder en ik wilde heel graag een tweede labrador erbij. Door de fokker in Blokzijl heb ik niet alleen mijn leven verrijkt met een tweede labrador, Nap, maar na 4 jaar besloten om ook te verhuizen naar deze prachtige regio. Trainingen met Nap heb ik niet gevolgd, een boek heeft me alle tips gegeven die we samen in de praktijk brachten. Mijn mooie nieuwe woonplek gaf ruimte voor een pup en dat heb ik geweten! Bonk heeft werkelijk mij alle onzekerheid gegeven over hoe je een hond opvoed.
Enorm gefascineerd door de lessen bij Dog Eyes met Bonk heeft Yvonne me de kans gegeven te mogen helpen op de trainingen. Een grote eer die ik met trots aanpak. Hard aan het leren en met mijn eigen ervaring hoop ik jullie op de training te mogen helpen net zoveel plezier te beleven met je hond als ik heb met mijn zwarte monsters.