Workshops

Regelmatig worden er diverse workshops en lezingen gehouden.
Workshops voor bijvoorbeeld wandelen zonder trekken, komen als je geroepen wordt, puzzelen met je hond, kind en hondtraining, enz..
Lezingen kunnen verzorgt worden over het gedrag van de hond of de verzorging en opgroeien van de hond.
Voor diverse hondenverenigingen en dierenartsenpraktijken heb ik reeds al theorielessen en diverse workshops verzorgd.  Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

De agenda voor de eerste helft van 2020:

 

Puzzelen met je hond!
29 Februari 2020 vanaf 14.00 uur
Op herhaling: we gaan lekker puzzelen met onze hondjes. Het weer is wellicht nog guur, dus tijd om lekker binnen aan de slag te gaan met je hond! Deze workshop staat in het teken van de vaste puzzels en de mogelijkheden die je daarmee hebt. Een puzzel is niet zomaar wat voertjes in een puzzel stoppen en je hond het uit laten zoeken. Je wordt geïnspireerd met vele verschillende puzzels. Niet alleen het puzzelen, maar ook de beheersing daaromheen en hoe je zorgt dat je materialen niet stuk gaan worden behandeld. Uiteraard staat het samenwerken centraal.

Apporteren kun je leren!
7 maart 2020 vanaf 14.00 uur
Je hond leren om goed te apporteren? Zou je wel apporteertraining of jachttraining willen doen met je hond en twijfel je nog of het leuk is of geschikt voor je hond? Of loop je al tegen problemen aan tijdens het apporteren zoals niet terugbrengen of is je hond erg afgeleid? Kent je hond geen rust voordat hij iets mag ophalen? Kom dan gerust naar de workshop waarbij we je gaan helpen om aan de slag te gaan met het positief aanleren van apporteren. Tijdens de workshop zal er alleen met dummy’s worden gewerkt. Deze workshop is geschikt voor honden van alle leeftijden.

 

Samen in het bos
21 maart 2020 vanaf 14.00 uur
Al vele jaren een hit voor onze cursisten: Samen op pad in het bos! En dan niet alleen wandelen, nee actief aan de slag! Snuffelen, zoeken, werken en balansen. Maak je wandeling eens leuk! Tijdens de wandeling krijg je veel inspiratie wat je dagelijks met je hond buiten in het bos kunt doen en hoe je van de natuur veilig gebruik kan maken. Deze workshop is geschikt voor honden die al wat langer mee kunnen lopen aan de riem. Ook al trekt je hond, geen probleem want ook hier zullen we aandacht aan besteden!

 


Kind & Hond
4 april 2020 vanaf 14.00 uur
Hoe leuk is dat…kind en hond! Ze kunnen maatjes voor het leven worden. Maar ook de kinderen moeten leren hoe ze met een hond om moeten gaan. En dat is niet altijd even makkelijk en vanzelfsprekend. Tijdens deze workshop willen we de kids dat leren, maar vooral ook dat ze leuke dingen samen met de hond kunnen doen! Dus een leerzame middag met allemaal leuke truckjes en kunstjes! Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Uiteraard onder begeleiding van een ouder. Uiteraard sluiten we de dag af met voor de kids wat lekkers en een mooi diploma!

 

 


Omgaan met prikkels en verleidingen
25 april 2020 vanaf 14.00 uur
Iedereen herkent het wel: zijn (jonge) hond is enorm afgeleid door alles wat er om hem heen gebeurt. Tijdens het wandelen wordt je hond afgeleid door de kat van de buren, de hond van de kaasboer of al die papiertjes en blaadjes op straat die zo lekker wapperen. En dan nog maar niet te spreken over al die leuke honden en mensen in het bos waar je naartoe kunt rennen! Hoe zorg je er dan voor dat je hondje weer contact met je maakt? Kom naar deze workshop en we zullen je verschillende handvatten geven om te gebruiken tijdens deze afleidingen!

 


Komen wanneer je geroepen wordt!
16 mei 2020 vanaf 14.00 uur
Kom hierrrrrrrr!!! Een van de belangrijkste oefeningen die een hond moet leren, en toch gaat het daar helaas niet altijd goed. Wil je een middag lang oefenen op het komen van je hond? Zonder en met afleidingen? Waar moet je op letten? Wat kun je het beste doen? Hoe kun je het leuk maken? Dat gaan we deze middag allemaal behandelen!

Deze workshop is geschikt voor honden van alle leeftijden.

 


Wandelen zonder trekken
23 mei 2020 vanaf 14.00 uur
Wandelen terwijl je hond aan de riem trekt is een veelvoorkomend probleem bij veel eigenaren.  Die onverwachtste ruk aan je arm omdat de hond ineens iets anders interessants ziet. Of het uitlaten dat gewoon niet meer leuk is omdat je continu achter je hond aan moet lopen. Tijdens deze workshop gaan we de eigenaren leren hoe je de hond het beste kunt begeleiden bij het aanleren niet te trekken aan de riem als ze met de eigenaren aan het wandelen zijn. Honden die al trekken of honden die nog jong zijn, zijn allemaal van harte welkom op deze workshop!